‘Wat kost een uitvaart?’

Deze vraag van Monica wordt mij vaker gesteld. Hoewel het een simpele vraag lijkt, is de beantwoording daarvan niet zo gemakkelijk. Immers, de uiteindelijke kosten zijn namelijk sterk afhankelijk van de persoonlijke wensen. Een dure of goedkope uitvaartkist, een uitgebreide uitvaart met koor, band en catering of juist kleinschalig en intiem? Hoewel dit laatste, kleinschalig en intiem, door de huidige coronapandemie helaas even standaard is geworden. Het zijn echter voorbeelden van kosten die beïnvloedbaar zijn. Daarnaast krijgt je ook te maken met vaste kosten zoals vervoer naar het uitvaartcentrum, de laatste verzorging, begrafenis- en crematiekosten. Overigens zijn er ook nogal wat prijsverschillen tussen de verschillende locaties, begraafplaatsen en crematoria.
Het zal duidelijk zijn dat nabestaanden kort na het overlijden van hun dierbare veel keuzes moeten maken. Het voordeel hiervan is wel dat u alleen betaalt voor datgene waar u voor hebt gekozen. Ik maak na de eerste bespreking altijd een kostenoverzicht zodat volstrekt duidelijk is wat de financiële gevolgen zijn van de gemaakte keuzes. Tevens neem ik daar ook de uitkeringen van de verzekeringspolissen in mee. Zo is er snel inzicht over wat de uitvaart gaat kosten.
Overigens laten mensen het steeds vaker niet op het laatste moment aankomen en kloppen bij mij aan om over de kosten van een uitvaart te praten. Benieuwd naar hoe dat precies in zijn werk gaat? Stuur mij een mail en ik neem contact met je op.
Heb je ook een vraag aan mij? Je kunt mij mailen maar je vraag ook onder dit bericht plaatsen.